Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πήγαν τον Μαγκριώτη από τον γκρεμό της Γκρόπας για να καταλάβει...


http://www.e-enimerosi.gr/article/9098/

Καταπληκτική η ιδέα-σε όποιον και αν ανήκει- να εισέλθουν, επίσημοι και μη, στη σήραγγα της Γκρόπας για τα εγκαίνια, μέσω του παλιού δρόμου που οδηγεί στην είσοδο της σήραγγας από την πλευρά του Βαθυρεύματος.



Όσοι δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει να οδηγείς στον όχτο και αν στραβοπατήσεις να σε περιμένει από κάτω ο όλεθρος, απέκτησαν άποψη για την αξία του έργου.
Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο Μαγκριώτης στην ομιλία του, ο οποίος επισήμανε και μια άλλη αλήθεια: «Η σήραγγα έγινε γιατί ήσασταν μονιασμένοι μέχρι την ολοκλήρωση του έργου».
Πράγματι, για το συγκεκριμένο έργο, μόχθησαν πολλοί και αν αρχίσουμε να αναφέρουμε ονόματα σίγουρα θα αδικήσουμε αρκετούς.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τρομερή εικόνα της βρύσης Βλαχοτάτση μετά την μεγάλη νεροποντή



Ακραία καταστροφικά φαινόμενα στη Μεσοχώρα

Έχει γραφτεί από Administrator   
27 - 11 - 2010
   Δραματική η χθεσινή νύχτα στα Μεσοχώρα και τα χωριά της ορεινής πατρίδας. Καταρρακτώδης βροχή, σφοδρή άνεμοι και αστραποτσιουκανίσματα (για να καταλαβαινόμαστε) δημιούργησαν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Η σημερινή μέρα έδειξε τις καταστροφές που έγιναν και έδειξε τη δύναμη της φύσης και την εκδίκηση όταν δεν υπάρχει σεβασμός. 
Αναλυτικά:
 1. Στου Μπαλαδήμα: Κινδύνευσε η οικογένεια Ι. Καλαντζή καθώς τα ορμητικά νερά από το Αυγό κάλυψαν τη λογγά και κατέστρεψε μαντριά. Χάρη στην ετοιμότητα και τον αγώνα τους έσωσαν τα ζωντανά τους. Είναι αποκλεισμένοι και προσπαθούν από μόνοι τους να φτιάξουν γέφυρα (λισιά) επικοινωνίας. 
2. Στου Φορτώσι: Το ξύλινο κομμάτι του γεφυριού στο Βαθυρεμιώτη ξηλώθηκε και ο δρόμος μέχρι τον συνοικισμό έχει καταστραφεί. Ο Ασπροπόταμος μπήκε στις λογγιές του συνοικισμού και μάλιστα παρέσυρε και το σπίτι του Βασιλάκη Τσιγαρίδα . Ο συνοικισμός είναι αποκλεισμένος. 
3. Στο Αρματολικό: Το περίφημο ανάχωμα βρέθηκε κατά το ήμισυ στα Κοντογιανναίικα. Τα σχόλια δικά σας. 
4. Η Καμάρα. Η ιστορική Καμάρα υπερκαλύφθηκε από το νερό. Παρά το στράβωμα δεν έπεσε. Η τέχνη φαίνεται, κάποιος άλλες εδώ και χρόνια παρασύρθηκαν από τον αφηνιασμένο Άσπρο. 
5. Το φράγμα: Ζημία έγινε και στο φράγμα. Το μέγεθος θα το εκτιμήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ (ήταν σήμερα εκεί). Συγκεκριμένα γκούρα νερό που ξέσπασε από τον Κατσιαούνο, έπεσε πάνω στην αρχή του φράγματος από την πίσω μεριά, μάζεψε τις πέτρες και τις «διάβασε» στη λίμνη νηνεμίας.
 6. Δρόμος: Σε διάφορα σημεία υπήρξαν μεγάλες ζημιές και συνεργεία προσπαθούν να βελτιώσουν τη διάβαση.

http://www.mesochoranet.gr/

Μεγάλες καταστροφές στην περιοχή μας. Η περίφημη καμάρα καταστράφηκε...


Η περίφημη και ιστορική γέφυρα της Μεσοχώρας που άντεξε 130 ετών, είναι πλέον κατεστραμμένη ...
Λόγω της κατασκευής του φράγματος, η κοίτη του ποταμού περιορίστηκες στο ¼, δεν έγιναν οι εργασίες καθαρισμού των μπάζων και η βροχή του περασμένου Σαββατοκύριακου, έβαλε τέλος σε μια ιστορία…130 χρόνια.

Και μη χειρότερα…



«Μας είπε να πάμε να γαμ…» καταγγέλλουν οι κάτοικοι τον Αντινομάρχη Τρικάλων
Στη Νομαρχία Τρικάλων, βρέθηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς Κοινοτάρχης Μεσοχώρας Γιώργος Χονδρός, που πέρα του εθιμοτυπικού της επισκέψεως στον Νομάρχη Ηλία Βλαχογιάννη, υπήρχε και ουσιαστικός χαρακτήρας.

Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από κάτοικο του συνοικισμού Φορτώσι, έθεσε το θέμα του οδικού αποκλεισμού του συνοικισμού του Δήμου Αιθήκων, αλλά και των προβλημάτων στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση που έχει η περιοχή.

Η υδροδότηση κόπηκε, αφού τα … λάστιχα που μετέφεραν νερό από το Αρματωλικό, κόπηκαν από τον χείμαρρο της …καταστροφής του περασμένου Σαββατοκύριακου, το νερό «γύρισε» μέσα στα σπίτια, ενώ η αποκοπή του δρόμου έχει φέρει τους κατοίκους με ελάχιστες πλέον προμήθειες σε τρόφιμα και καύσιμα για τις γεννήτριες…

Μια οικογένεια, εξαιτίας προβλήματος υγείας μέλους της, εγκατέλειψε τον οικισμό, ενώ οι υπόλοιπες κάνουν έκκληση για να μεταβεί μηχάνημα που θα αποκαταστήσει την κυκλοφορία…

«Έχουμε ξεμείνει, μας ξέχασαν όλοι και κινδυνεύουμε, δεν έχουμε καύσιμα και τρόφιμα και ούτε και νερό και δεν μπορούμε να μετακινηθούμε», αναφέρουν στο trikalanews.gr οι κάτοικοι του Συνοικισμού

«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα το ζήτημα, αλλά της Δημοτικής Αρχής», ανέφερε στη συνάντηση ο κ. Βλαχογιάννης, που ωστόσο, αναζητούσε τον απερχόμενο Δήμαρχο Αιθήκων Κώστα Μπατατόλη, ώστε να βρεθεί αν υπάρχει τρόπος μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου που «κλείνει» το ταμείο της Νομαρχίας, να δοθούν χρήματα στον Δήμο…

«Δύο φορές, μελέτη για την αποκατάσταση του δικτύου απορρίφθηκε μια από το Αλέξανδρος Μπαλτατζής και μια από τα ΟΠΑΑΧ», επισήμανε ο Νομάρχης που δεν έχει δικαιοδοσία να επέμβει να λύσει το πρόβλημα η Νομαρχία…

Οι κάτοικοι, διαμαρτυρήθηκαν στο trikalanews.gr και για απρεπέστατη συμπεριφορά όπως κατήγγειλαν του Αντινομάρχη Ντίνου Κοτρώνη, όταν του ζήτησαν μηχάνημα να ανοίξει η Νομαρχία τον δρόμο…

«Μας είπε να πάμε να γαμ…», αναφέρει ο καταγγέλλων….





Το περίφημο Φράγμα της Μεσοχώρας που έχει αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης και …τόνους μελάνης, για την αναγκαιότητά του ή μη ως έργο που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση υδάτων, μπήκε στο «στόχαστρο» της φύσης…
Οι εικόνες αποκαλυπτικές, για χείμαρρους στα πλαϊνά που αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεκοιλιάζουν» το φράγμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του…

http://www.trikalanews.gr/index.php