Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΜΕΝΩΝ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009








Σήμερα Κυριακή 2009-07-19, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΔΣ, Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας, με θέμα: «Συζήτηση – Ενημέρωση – Αποφάσεις για το επίκαιρο πρόβλημα του χωριού». Μετά από συζήτηση η συνέλευση κατέληξε στην παρακάτω ομόφωνη απόφαση:

1. Ο Σύλλογος με βάση όλα τα νέα δεδομένα και την κυρίως παίρνοντας υπ όψιν την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον νόμο 3734/2009 και να απαλλοτριώσει ολόκληρο το χωριό, τονίζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στα έργα της εκτροπής Αχελώου αλλά και στο φράγμα της Μεσοχώρας.
2. Ο Σύλλογος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας, με βάση τον στόχο του να αποτρέψει την εξαφάνιση του Χωριού από τα έργα της ΔΕΗ και το φράγμα, τον στόχο να μην εφαρμοστεί ο νόμος 3734/2009, ενισχύει, συνδράμει και συμμετέχει στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που αποσκοπούν στον ίδιο σκοπό. Σε κάθε μορφή αγώνα που εξυπηρετεί τους παραπάνω στόχους μας, τα μέλη και το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας θα συμμετέχουν με πρωταγωνιστικό ρόλο.
3. Η συνέλευση μας αποφασίζει για μια ακόμη φορά ότι ο Σύλλογος μας θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει την κτηματογράφηση του Χωριού με στόχο αυτό να μην απαλλοτριωθεί. Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις μαζί με τους κατοίκους, το Τοπικό Συμβούλιο και την «Αχελώου Ρους», ώστε να σταματήσει τώρα η κτηματογράφηση της Μεσοχώρας. Να μην μπουν ξανά οι κτηματογράφοι στο Χωριό.
4. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια εκφοβισμού και συκοφάντησης του αγώνα των κατοίκων από την αστυνομία και την εισαγγελία. Κυρίως όμως καταδικάζουμε την στάση «συγχωριανών» μας οι οποίοι συνδράμουν και συμμετέχουν σ αυτή την προσπάθεια με διάφορους τρόπους. Η προσπάθειά τους για διάσπαση του αγώνα μας αλλά και τον διχασμό του Χωριού δεν θα περάσει. Η προανακριτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη αλλά και η πιθανή δίωξη μας αφορά όλους. Θα είμαστε όλοι «κατηγορούμενοι», είμαστε αλληλέγγυοι και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συγχωριανούς μας που εξ αιτίας του αγώνα για την διάσωση του Χωριού, τους σέρνουν στα ανακριτικά γραφεία και τις δικαστικές αίθουσες.
5. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου για την επιλογή τους να μην συγκαλέσουν δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα ορισμού αντιπροσώπου στην τριμελή επιτροπή του νόμου 3734/09. Με την τελευταία τροπολογία και αφου παρήλθε το 10ήμερο που όριζε, στην επιτροπή θα σταλεί αντιπρόσωπος από την ΤΕΔΚ. α) καταδικάζουμε την μεθόδευση, β) κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπετε να νομιμοποιήσει μια τέτοια επιτροπή όπου την πλειοψηφία την έχουν η ΔΕΗ με την Περιφέρεια, γ) ζητάμε από την ΤΕΔΚ να μην στείλει αντιπρόσωπο σε μια επιτροπή, η οποία δεν έχει την έγκριση των άμεσα ενδιαφερομένων κατοίκων και δ) εμείς θεωρούμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Μεσοχώρας είναι μόνιμοι και δεν χρειάζεται καμία επιτροπή για να το κρίνει.
6. Ο Σύλλογος κατακλυζομένων συνυπογράφει το κείμενο με το οποίο οι περιβαλλοντικές κινήσεις και οργανώσεις καλούν στην μεγάλη συνάντηση του περιβαλλοντικού κινήματος που θα γίνει και φέτος τον Αύγουστο στην Μεσοχώρα. Καλεί τα μέλη και το ΔΣ να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες. Η αλληλεγγύη του περιβαλλοντικού κινήματος είναι απαραίτητη για το ν αγώνα που δίνουμε και οι δραστηριότητες του Αυγούστου τιμούν το Χωριό μας.
7. Να δημοσιευτεί η παραπάνω απόφαση

Για την Γενική Συνέλευση

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: