Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Τρομερή εικόνα της βρύσης Βλαχοτάτση μετά την μεγάλη νεροποντήΑκραία καταστροφικά φαινόμενα στη Μεσοχώρα

Έχει γραφτεί από Administrator   
27 - 11 - 2010
   Δραματική η χθεσινή νύχτα στα Μεσοχώρα και τα χωριά της ορεινής πατρίδας. Καταρρακτώδης βροχή, σφοδρή άνεμοι και αστραποτσιουκανίσματα (για να καταλαβαινόμαστε) δημιούργησαν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Η σημερινή μέρα έδειξε τις καταστροφές που έγιναν και έδειξε τη δύναμη της φύσης και την εκδίκηση όταν δεν υπάρχει σεβασμός. 
Αναλυτικά:
 1. Στου Μπαλαδήμα: Κινδύνευσε η οικογένεια Ι. Καλαντζή καθώς τα ορμητικά νερά από το Αυγό κάλυψαν τη λογγά και κατέστρεψε μαντριά. Χάρη στην ετοιμότητα και τον αγώνα τους έσωσαν τα ζωντανά τους. Είναι αποκλεισμένοι και προσπαθούν από μόνοι τους να φτιάξουν γέφυρα (λισιά) επικοινωνίας. 
2. Στου Φορτώσι: Το ξύλινο κομμάτι του γεφυριού στο Βαθυρεμιώτη ξηλώθηκε και ο δρόμος μέχρι τον συνοικισμό έχει καταστραφεί. Ο Ασπροπόταμος μπήκε στις λογγιές του συνοικισμού και μάλιστα παρέσυρε και το σπίτι του Βασιλάκη Τσιγαρίδα . Ο συνοικισμός είναι αποκλεισμένος. 
3. Στο Αρματολικό: Το περίφημο ανάχωμα βρέθηκε κατά το ήμισυ στα Κοντογιανναίικα. Τα σχόλια δικά σας. 
4. Η Καμάρα. Η ιστορική Καμάρα υπερκαλύφθηκε από το νερό. Παρά το στράβωμα δεν έπεσε. Η τέχνη φαίνεται, κάποιος άλλες εδώ και χρόνια παρασύρθηκαν από τον αφηνιασμένο Άσπρο. 
5. Το φράγμα: Ζημία έγινε και στο φράγμα. Το μέγεθος θα το εκτιμήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ (ήταν σήμερα εκεί). Συγκεκριμένα γκούρα νερό που ξέσπασε από τον Κατσιαούνο, έπεσε πάνω στην αρχή του φράγματος από την πίσω μεριά, μάζεψε τις πέτρες και τις «διάβασε» στη λίμνη νηνεμίας.
 6. Δρόμος: Σε διάφορα σημεία υπήρξαν μεγάλες ζημιές και συνεργεία προσπαθούν να βελτιώσουν τη διάβαση.

http://www.mesochoranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: