Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κ Τσίπρας στη Μεσοχώρα



Όπως είχε ανακοινωθεί, τη Μεσοχώρα επιισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη έγινε την Κυριακή το μεσημέρι. Ο Κύριος Τσίπρας συνάντησε τους κατοίκους, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις θέσεις τους και μίλησε στα ΜΜΕ. Στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πινδαίων.

Στην ταβέρνα της «Αγγέλως» έγινε η συζήτηση και η συνομιλία με τους κατοίκους και τους φορείς. Ο Κύριος Τσίπρας στην τοποθέτηση του δεν παρουσιάστηκε μόνο ιδιαίτερα ενήμερος για το ζήτημα της «εκτροπής Αχελώου και τα προβλήματα που δημιουργεί στην Μεσοχώρα, αλλά στην τοποθέτηση του στήριξε απόλυτα τις θέσεις του χωριού.
«Ο Συνασπισμός ήταν από την αρχή καταβάλλοντας και πολιτικό κόστος, κατά της εκτροπής Αχελώου. Θεωρούμε ότι αυτό το φαραωνικό έργο είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά επιζήμιο. Η εμμονή των κυβερνήσεων σ αυτή την επιλογή ενέτεινε το πρόβλημα λειψυδρίας στην Θεσσαλία. Η λύση, κατά την γνώμη μας, στο μεγάλο πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου είναι η κατασκευή πολλών μικρών και περιβαλλοντικά συμβατών φραγμάτων. Ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης των υπόγειων υδάτων αλλά και του Πηνειού ποταμού. Όλα αυτά πρέπει να συνοδεύοντα και από μέτρα για την ορθολογική διαχείριση των νερών και να σταματήσει η αλόγιστη χρήση».
Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ για το χωριό. «Η Μεσοχώρα είναι ένα μεγάλο και ιστορικό χωριό. Οι κάτοικοι του χρόνια τώρα παλεύουν και αγωνίζονται για την διάσωση του. Το κίνημα της Μεσοχώρας είναι ένα θετικό παράδειγμα για το πώς οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αγωνίζονται και αντιστέκονται. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των Μεσοχωριτών και στον αγώνα που κάνουν για την διάσωση του χωριού τους. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει στην βουλή να μην περάσει το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει σε λίγο καιρό η κυβέρνηση».


Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΓΡΑΨΕ
Η «εμβληματική μορφή» του Αρη και το «έγκλημα» με τον Αχελώο
Τη Μεσοχώρα Τρικάλων επισκέφτηκε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Εκεί συναντήθηκε και μίλησε με τους κατοίκους της περιοχής που δεν θέλουν την εκτροπή του Αχελώου, αφού αυτό σημαίνει ότι η Μεσοχώρα θα χαθεί κάτω από τα νερά του ποταμού.
«Στηρίζουμε το κίνημα των Μεσοχωριτών για να μην εξαφανιστεί από τον χάρτη το χωριό τους. Ο ΣΥΝ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αντιταχθεί στην εκτροπή του Αχελώου, θεωρώντας την ένα περιβαλλοντικό έγκλημα για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Μεσούντα Αρτας, όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την 63η επέτειο από τον θάνατο του Αρη Βελουχιώτη. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Αρη Βελουχιώτη την «πιο εμβληματική ηγετική μορφή του κινήματος της Ελληνικής Αντίστασης». Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης και του Αρη είναι το μήνυμα της ενότητας, της αντίστασης, της ανυπακοής, το μήνυμα της αναμέτρησης με την πραγματικότητα και τη ζωή που άλλοι θέλουν να μας επιβάλλουν. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Το τελευταίο κομμάτι της δήλωσής του ήταν συνέχεια όσων είπε σχολιάζοντας την απόρριψη της Ευρωσυνθήκης από τους Ιρλανδούς, μέσω δημοψηφίσματος. «Η απόρριψη της μεταρρυθμιστικής συνθήκης από τον ιρλανδικό λαό δείχνει ότι το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης ή θα είναι δημοκρατικό και κοινωνικό ή δεν θα υπάρχει. Καμία πολιτική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη δίχως δημοκρατική νομιμοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/06/2008

ΑΠΟ http://www.mesochoranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: