Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Ένα χωριό που χάνεται, μέσα από τις φωτογραφίες του φωτογράφου Χρήστου Μαυρομάτη


Το μεγάλο ενδιαφέρον για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία της Μεσοχώρας των τελευταίων 60 χρόνων, μας αναγκάζει να παρατείνουμε την λειτουργία της έκθεσης μέχρι την Κυριακή 17 Αυγούστου.
Ο φωτογράφος Χρήστος Μαυρομάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μεσοχώρα-είναι σήμερα 82 ετών- και από πολύ νέος μαζί με την βασική του βιοποριστική ασχολία, τη μαστορική τέχνη, άσκησε και το επάγγελμα του φωτογράφου. Αυτοδίδακτος και ερασιτέχνης, αλλά με μεγάλη εφευρετικότητα και φαντασία. Ήταν πάντα παρών σε όλα τα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της Μεσοχώρας αλλά κι της γύρω περιοχής. Πανηγύρια, γάμοι, ταυτότητες, κάθε είδους κοινωνική και ατομική δραστηριότητα ήταν τα θέματα στο φωτογραφικό φακό του Χρήστου Μαυρομάτη.
Στις «Γιορτές Αχελώου», προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στον φωτογράφο του χωριού μας, παραγωγή της «Αχελώου Ρους» σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Μεταξιώτη. Είναι μια μικρή απόδοση ευχαριστιών και τιμής στον άνθρωπο που αποτύπωσε και κράτησε με αυτό τον τρόπο ζωντανή την ιστορία ενός χωριού που κινδυνεύει να αφανιστεί κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης της ΔΕΗ.
«Αχελώου Ρους»

ΑΠΟ http://www.mesochoranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: