Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Μας "μαλώνει" ο Σουφλιάς.... τι λες μας τρόμαξε.......

Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Εγκώμια για την εκτροπή, βολές στους διαφωνούντες

Σε τρία χρόνια ο Αχελώος θα ποτίζει τον θεσσαλικό κάμπο, υποσχέθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που έπλεξε εγκώμιο υπέρ του φράγματος του ποταμού, κάνοντας λόγο για «σπουδαίο περιβαλλοντικό έργο».

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισκέφθηκε χθες τα έργα που εκτελούνται από την περιοχή Μεσοχώρας μέχρι και το φράγμα Συκιάς και εξήγγειλε πως η σήραγγα μήκους 17,5 χιλιομέτρων θα ολοκληρωθεί περίπου σ' ένα μήνα από τώρα.

«Το έργο αυτό δεν έχει καμία αρνητική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή επίπτωση στην περιοχή τους, όπως αποφαίνονται όλες οι μελέτες», δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, που αρνήθηκε ότι πρόκειται για τοπικιστική επιλογή, αλλά σταθερή πολιτική του επιλογή.

«Η ιστορία του πολύπαθου έργου αποτελεί ένα πολύ κλασικό παράδειγμα υπερβολής που πολλές φορές επικρατεί σ' αυτό τον τόπο. Μια μικρή μειοψηφία αντιδρά και προσπαθεί να εμποδίσει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», είπε. Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ας είμαστε κάποτε λογικοί σε αυτή τη χώρα, διότι η υποκρισία και η έλλειψη λογικής είναι αυτή που μας βασανίζει».

Η απάντηση ήρθε από πλευράς της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αχελώου Ρους» και της Πανελλαδικής Κίνησης κατά της εκτροπής Αχελώου, που χαρακτήρισαν την επίσκεψη Σουφλιά «προεκλογική φιέστα, κακόγουστη και ακριβοπληρωμένη». Επισήμαναν πως «καμία σοβαρή μελέτη δεν υποστηρίζει την αναγκαιότητα της εκτροπής και όσες εκπόνησε το υπουργείο του μέχρι τώρα «ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, αλλά κυρίως απογοήτευσαν το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας».

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημείωσε πως η μειοψηφία «παραβλέπει ότι το καλοκαίρι ο Πηνειός δεν έχει καθόλου νερό» με αποτέλεσμα τους θερινούς μήνες να συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Αξιοποιώντας, είπε, το 15% των νερών του Αχελώου, που χύνονται στη θάλασσα, δίνουμε λύση ζωής στη Θεσσαλία, που μαστίζεται από έλλειψη νερού, και εκτίμησε πως το έργο θα ωφελήσει πολλαπλά από «ενεργειακή άποψη».

«Η Ν.Δ. βιάζεται να γίνει ένα με το παρελθόν και τα λάθη του», σχολίασε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης. Επικαλούμενος την ομιλία Παπανδρέου, περί πράσινης ανάπτυξης στη Θεσσαλία, τόνισε πως ο Γ. Σουφλιάς εμμένει σε «καλλιεργητικές πρακτικές και προϊόντα, των οποίων το τέλος είναι ορατό».

«Για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τόνισε, υπάρχει η γενέτειρά του Θεσσαλία, που αντιμετωπίζει υδρολογικό πρόβλημα, και η Δυτική Ελλάδα, που πρέπει να δείξει κατανόηση και να μην αντιδρά».

Του αφιερώνουμε το τραγούδι
Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: