Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κατατέθηκε ψηφοδέλτιο από την …Μεσοχώρα για τον Δήμο Πύλης

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι οι πρώτες που θα γίνουν μετά την δήθεν μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” και σε συνθήκες ΔΝΤ και μεγάλης οικονομικής κρίσης.

http://www.trikalanews.gr/article/18284/



Κατατέθηκε ψηφοδέλτιο από την …Μεσοχώρα για τον Δήμο Πύλης













Στον νομό Τρικάλων επιλέχθηκε να δημιουργηθούν μόνο τέσσερις δήμοι, χωρίς κανένας από αυτούς να χαρακτηριστεί ορεινός, παρόλο που μεγάλο τμήμα του νομού είναι ο ορεινός του όγκος με τις ορεινές Κοινότητες. Στο παράδειγμα του δήμου Πύλης – ενός δήμου που ξεκινάει από τα όρια της πόλης των Τρικάλων και φτάνει μέχρι τα όρια του νομού Άρτας, με τεράστιο ορεινό και πεδινό τμήμα - φαίνεται ανάγλυφα ότι τα μόνα κριτήρια που υπολογίστηκαν, είναι οι κομματικοί και προσωπικοί σχεδιασμοί των τοπικών κομματικών στελεχών.


Το «Πρόγραμμα Καλλικράτης», είναι γραμμένο κυριολεκτικά στο γόνατο. Δεν αξιολογεί την εφαρμογή του Ν2539/97 (Καποδίστριας 1), δεν αποσαφηνίζει καμιά αρχιτεκτονική, δεν ορίζει αρμοδιότητες, δεν εγγυάται πόρους, παρά ταύτα σπεύδει να περιγράψει αναλυτικά το πολιτικό σκέλος, δηλαδή τα πολιτικά όργανα και τον τρόπο εκλογής τους, αποτυπώνοντας, εν προκειμένω με σαφήνεια, τον συγκεντρωτισμό και την επιδίωξη δικομματικού ελέγχου στις νέες βαθμίδες. Η βαθιά δε αντιδημοκρατικότητα του αναδεικνύεται μέσα από την ιδιαίτερη περίπτωση της Μεσοχώρας που ανήκει πλέον στον δήμο Πύλης. Εξηγούμαστε: Η Μεσοχώρα ως γνωστόν κινδυνεύει με αφανισμό από το ομώνυμο φράγμα και οι κάτοικοί της δεκαετίες τώρα κάνουν έναν έντιμο όσο και δύσκολο αγώνα να διασώσουν το Χωριό τους, τον Αχελώο και να προστατέψουν το περιβάλλον της περιοχής. Ο νέος νόμος του “Καλλικράτη” δεν δίνει τη δυνατότητα σε κινήσεις και ομάδες πολιτών οι οποίες με βάση ένα ιδιαίτερο τοπικό ή και ευρύτερο ζήτημα θέλουν να εκπροσωπήσουν και να εκπροσωπηθούν στην τοπική τους Κοινότητα. Ο νομοθέτης εν προκειμένω λειτούργησε με σαφήνεια υπέρ των μεγάλων κομματικών συνήθως σχηματισμών με φανερό στόχο τον εγκλωβισμό των ψηφοφόρων.


Παίρνουμε μέρος με δικό μας ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Πύλης για να: α) αντισταθούμε στον αφανισμό της υπαίθρου και των Κοινοτήτων από τα μέτρα και τις ρυθμίσεις του “Καλλικράτη”. β) για να αναδείξουμε το μεγάλο περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό ζήτημα της εκτροπής Αχελώου και του φράγματος Μεσοχώρας. γ) για να δώσουμε και μ αυτόν τον τρόπο το μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες ότι μπορούν να πάνε κόντρα στους σχεδιασμούς των διάφορων προσώπων και συμφερόντων. Τέλος να δώσουμε ξανά όραμα στις μικρές και μεγάλες πατρίδες μας που καθημερινά μαραζώνουν από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών αρχόντων. Να πάμε κόντρα στις αντιλήψεις και πρακτικές της διαπλοκής και της κακοδιαχείρισης. Να ξαναβάλουμε το κοινό στόχο μπροστά από τον προσωπικό και κομματικό.


Όλοι εμείς καταθέσαμε τον συνδυασμό μας σήμερα, ανοίγοντας την προοπτική και για πολλούς ακόμη συνδημότες μας να συμμετάσχουν ενεργά. Οι μέχρι τώρα υποψήφιοι:


1. ΒΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,


2. ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


3. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ


4. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΗΛ


5. ΗΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


6. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
(υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης)


7. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


8. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ


9. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ


10. ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


11. ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


12. ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


13. ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


14. ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


15. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


16. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ


17. ΜΠΡΕΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


18. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


19. ΠΑΤΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


20. ΤΣΙΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ


21. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


22. ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ


23. ΧΟΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


24. ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


25. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


Η σύγκρουση των ιδεών αλλά και των παρεμβάσεών μας θα είναι από σήμερα ο καταλύτης για να αλλάξουν τα πράγματα στον Δήμο Πύλης. Φτάνει πια το “χωρίς εμάς”. Η φωνή μας θα είναι ισχυρή μέσα και έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.


Κ.ύ.Μ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: