Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Σκληρή επίθεση Κοτρώνη σε Χονδρό


Σκληραίνει η κόντρα του αντινομάρχη Ντ. Κοτρώνη με τον γραμματέα του τοπικού ΣΥΝ Γ. Χονδρού για το θέμα της Μεσοχώρας.

Σκληρή επίθεση Κοτρώνη σε Χονδρό Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκαν οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Χονδρού στο ράδιο «Ζυγός» για εμπλοκή του νομαρχιακού συμβούλου στις εκδηλώσεις του οικο-camping που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην περιοχή. Είχε μιλήσει για ελέγχους στα καταστήματα της Μεσοχώρας από υγειονομικές υπηρεσίες της νομαρχίας όπως και για προσπάθεια αναστολής των εκδηλώσεων από κάτοικο του χωριού με έγγραφό του ότι δεν πληρούνται οι όροι υγιεινής στους χώρους του κάμπινγκ.
Ο αντινομάρχης με μια μακροσκελή δήλωσή του, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια, απαντά στις αιτιάσεις Χονδρού, κάνοντας λόγο για «ευθεία συκοφαντία», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον γραμματέα του ΣΥΝ ανεπάγγελτο και «νονό», μιας και όπως αναφέρει «ζήτησε ένα μέρος των χρημάτων που θα εισπράττουν οι καταστηματάρχες από εκείνους που θα τρώνε στα μαγαζιά τους να τα δώσουν ως βοήθεια στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αχελώου Ρους»».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοτρώνη έχει ως εξής:
«Χθες σε τοπικό ραδιόφωνο ο γραμματέας του τοπικού ΣΥΝ έκανε απόπειρα να με εμπλέξει ως αντινομάρχη ακόμα και στη λειτουργία των καταστημάτων της Μεσοχώρας με προφανή στόχο και επιδίωξη να στρέψει εναντίον μου τους καταστηματάρχες του χωριού. Η αναπόδεικτη αυτή αναφορά του κ. Χονδρού συνιστά ευθεία συκοφαντία, αφού απ’ ότι έχω πληροφορηθεί καμία από τις υπηρεσίες της Ν.Α. Τρικάλων δεν άσκησε έλεγχο και επέβαλε κυρώσεις σε κατάστημα του χωριού. Οφείλει να αποδείξει όσα ισχυρίστηκε στο ραδιόφωνο. Η σχέση μου με όλους τους καταστηματάρχες είναι κάτι παραπάνω από φιλική καθότι είμαι τακτικός πελάτης τους και όχι περιφερόμενος όπως ο κ. Χονδρός, καθότι ανεπάγγελτος.
Αυτή είναι δική μου σχέση, η δική του είναι η εξής: καθ’ ομολογίαν κάποιον καταστηματαρχών τους επισκέφθηκε ενόψει των εκδηλώσεων του οικο-camping και τους εζήτησε ένας μέρος των χρημάτων που θα εισπράττουν από εκείνους που θα τρώνε στα μαγαζιά τους να τα δώσουν ως βοήθεια στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αχελώου Ρους». Εξαίρεσε από αυτή τη διαδικασία ένα κατάστημα, επειδή ο καταστηματάρχης συμμετείχε στην επιτροπή ενημέρωσης. Ενήργησε δηλαδή ως «νονός» προσπαθώντας να μεταφέρει μη νόμιμα έσοδα σε μια οργάνωση της οποίας των ισολογισμό η τον τρόπο λειτουργίας κανείς δεν γνωρίζει, πλην του κ. Χονδρού.
Ερωτώ:
-Δέχεται ο ΣΥΝ τη κομματική λειτουργία του γραμματέα του;
-Θα μας πει ο κ. Χονδρός πόσα χρήματα πήρε η ΜΚΟ «Αχελώου Ρους» στην οποία είναι πρόεδρος και διαχειριστής;
Σε ότι με αφορά είναι γνωστό ότι καμία αναφορά δεν έγινε από εμένα που να υπονομεύει τις εκδηλώσεις. Άλλωστε την κύρια ευθύνη στο ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας τέτοιων εκδηλώσεων έχουν οι οργανωτές και δήμος. Αυτό ορίζει το καταστατικό της οργάνωσης να συνεργάζεται με φορείς. Υπήρξε επίσης μια ατυχής αναφορά του με στόχο να συκοφαντήσει και τον κ. Ευάγγελο Κουτσιμπέλα, ο οποίος ζήτησε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες ή μόνιμες εγκαταστάσεις για να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και των ιδίων. Ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε την αναστολή των εκδηλώσεων. Ωστόσο απέκρυψε τα όσα προς την διεύθυνση Υγείας ανέφερε ο κ. Κουτσιμπέλας. Κλείνοντας θέλω να σας επισημάνω ότι ο κ. Χονδρός και οι συν αυτώ συνοδοιπόροι του έκαναν ότι ήταν δυνατόν και εξακολουθούν να το κάνουν με τη μέθοδο του διχασμού, της σπίλωσης και της συκοφάντησης των συγχωριανών μας. Η φωτογραφία της Επιτροπής με τους νομάρχη και περιφερειάρχη με ειρωνικά σχόλια, συνιστά προκλητική συμπεριφορά. Απαντώ στην πρόκληση.
Ο κ. Χονδρός είναι υπεύθυνος:
-Γιατί η περιοχή μας τριχοτομήθηκε αυτοδιοικητικά.
-Γιατί η έδρα έφυγε από τη Μεσοχώρα και πήγε στα Στουρναρέικα. Για να ολοκληρώσουν το έργο τους ψήφισαν δήμαρχο από τα Στουρναρέικα τον κ. Γ. Σακκά.
-Γιατί αυθαίρετα η ΔΕΗ εγκατέστησε εκεί και συνέχισε τα έργα μέχρι σήμερα.
-Γιατί κατακλύστηκε το μισό χωριό.
-Γιατί έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ ώστε η τάφρος να μη γίνει και όλο το χωριό να εμφανίζεται ως κατακλυζόμενο.
-Διότι κανένα έργο δεν έκαναν στους Μεσοχωρίτες δύο τετραετίες που ο κ. Χονδρός ήταν στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Δηλαδή όσο ο γραμματέας του ΣΥΝ και οι συνοδοιπόροι του ασχολούνται με τη Μεσοχώρα, το χωριό μας έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση. Έχει γίνει στόχος και ολόκληρης της Θεσσαλίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνεχίζει να επιτίθενται σε όσους από τη Μεσοχώρα είναι αιρετοί της αυτοδιοίκησης προσπαθώντας απελπισμένα να σταματήσει και να σπιλώσει όσους υπεύθυνα και σοβαρά αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα της Μεσοχώρας. Την απάντηση του την έδωσαν οι ίδιοι οι Μεσοχωρίτες με τις υπογραφές των προσυμφώνων.
Η Μεσοχώρα είναι μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πολύ καλά. Γνωρίζουμε ποιοι περιπατητές εισέπραξαν χρήματα από τη ΔΕΗ και κάποιες συμπεριφορές ορισμένων που σήμερα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα». Δεν θα μπούμε στη λογική που διχάζει μια κοινωνία. Στόχος μας είναι ένας, να αγοράσουμε το μέλλον της Μεσοχώρας και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή»
http://www.e-enimerosi.gr/article/3650/

Δεν υπάρχουν σχόλια: