Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

"Δεν έγιναν έκτροπα στη Μεσοχώρα" ισχυρίστηκαν και με...βίντεο οι φορείς που αντιτίθενται στα έργα της ΔΕΗ

Συνέντευξη τύπου με θέμα τον μεγάλο - όπως τονίστηκε - κίνδυνο του οριστικού αφανισμού της Μεσοχώρας από τα έργα της ΔΕΗ έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ο κ. Γιώργος Χονδρός από την οργάνωση «Αχελώου Ρους», ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μεσοχώρας κ. Γιώργος Σακκάς και ο Δημ. Σύμβουλος Πινδαίων κ. Παναγιώτης Κοτρώνης, κάνοντας μία αναδρομή στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Αυγούστου στην περιοχή αλλά και παρουσιάζοντας βίντεο, σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε υπήρξε επίθεση εναντίον του Δημάρχου κ. Παντέρα παρά μόνο φραστικές διαμαρτυρίες προς το πρόσωπό του από κατοίκους.

Όπως σημείωσε ο κ. Χονδρός: «Η Μεσοχώρα εξακολουθεί να κινδυνεύει να αφανιστεί παντελώς από τον χάρτη εξαιτίας των έργων που κάνει εκεί η ΔΕΗ. Κι αυτό το καλοκαίρι η Μεσοχώρα ήταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας και τοπικά και πανελλαδικά εξαιτίας της δράσης των Μεσοχωριτών και του αγώνα που κάνουν και κατά των έργων της εκτροπής του Αχελώου. Για τρίτη συνεχή χρονιά έγιναν εκδηλώσεις στο χωριό κι ένα μεγάλο οικο-κάμπινγκ. Το χωριό γλέντησε παρόλο που υπάρχει ένα κλίμα ανησυχίας στον κόσμο ήρθε όμως και στην επικαιρότητα λόγω της στάσης της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού η οποία αντί να είναι στο πλευρό των κατοίκων κι ενός χωριού που αφανίζεται έχει αναλάβει το ρόλο του μεσίτη της ΔΕΗ και προσπαθεί να το ξεπουλήσει. Έχει δημιουργηθεί επίσης μία εντύπωση ότι υπήρξαν έκτροπα, τα οποία όμως όπως θα διαπιστώσετε μέσω του οπτικού υλικού δεν έγιναν ποτέ».

Από την πλευρά του και ο κ. Σακκάς υποστήριξε ότι δεν συνέβησαν επεισόδια και ότι τον λυπεί το ότι κάποιοι Μεσοχωρίτες εξακολουθούν να συκοφαντούν τη Μεσοχώρα και τον αγώνα των κατοίκων κατά της εκτροπής του Αχελώου ενώ καταδίκασε την ενέργεια του Δημάρχου να ακυρώσει τις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό. Όσο για το γνωστό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Παντέρα ανέφερε: «Έχει από πέρυσι ο Δήμαρχος που δεν έχει δώσει ούτε 1 ευρώ για τη Μεσοχώρα για ένα έργο, δεν έχει ρίξει ούτε ένα κυβικό τσιμέντο ούτε ένα κυβικό χαλίκι σε δρόμο. Τι περιμένει μετά από τους κατοίκους; Να τον υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες;».

Τέλος ο κ. Κοτρώνης κατέθεσε την άποψη ότι σκοπίμως δημιουργήθηκε στον κόσμο η εντύπωση ότι υπήρξε έντονο επεισόδιο κατά του Δημάρχου και αυτό για να συκοφαντηθεί η μερίδα των κατοίκων που αντιτίθεται στα έργα. «Όταν έγινε ο νόμος 3734 ο Δήμαρχος έκανε 17 συσκέψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Αθήνα χωρίς καν να έχει την ευαισθησία να κάνει μια λαϊκή συνέλευση στον τόπο του. Εμείς όταν δημοσιεύθηκε αυτός ο νόμος προσφύγαμε σαν Σύλλογος Κατακλυζομένων στη δικαιοσύνη και στο δικόγραφο φαίνεται ότι υπογράφουν 350 ιδιοκτήτες. Δεν είμαστε 5 και 10 όπως θέλουν να μας εμφανίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για το επεισόδιο είπε πως δεν έγινε κάτι βίαιο απλά ήταν μια διαμαρτυρία των κατοίκων, όπως έχουν δικαίωμα να κάνουν.

Ακολούθως παρουσιάστηκε βίντεο στο οποίο φαίνεται αφενός να χορεύουν ο Αντινομάρχης κ. Κοτρώνης και ο Δήμαρχος κ. Παντέρας σε μία άδεια από κόσμο πλατεία της Μεσοχώρας όπου δόθηκε η συναυλία της ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης καθώς ο κόσμος απαξίωσε να δώσει το παρών όχι για να υποτιμήσει την αξία της ορχήστρας αλλά για να εκδηλώσει την αντίδρασή του απέναντι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την Δημοτική Αρχή και αφετέρου κατά την αποχώρηση του κ. Παντέρα διαπιστώνει κάποιος - πάντα σύμφωνα με τα όσα απεικονίζονται στο συγκεκριμένο βίντεο - ότι μπορεί κάποιοι κάτοικοι να κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αλλά κυριάρχησε η ψυχραιμία και δεν υπήρξε βίαιη επίθεση παρά μόνο κάποιες λεκτικές επιθέσεις εκτός από μία αγανακτισμένη ηλικιωμένη κάτοικο του χωριού που χτύπησε με μια γκλίτσα το αυτοκίνητο του Δημάρχου.

Χάρης Μαντέλλος
http://www.trikalacity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: