Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Μεσοχώρα ο δήμαρχος Απ. Πάντερας


Σε ανακοίνωσή τους οι αντιδρώντες στην λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας, δηλώνουν πως προχώρησαν την Πέμπτη και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πινδέων.
Στο ψήφισμα που εκδόθηκε μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση που κατέγραψε το trikalanews.gr, αναφέρεται:

«Βρεθήκαμε κατά εκατοντάδες, για δεύτερη φορά εδώ, στην προσπάθεια μας να πείσουμε την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο για τον δίκαιο αγώνα μας. Να τους πείσουμε ότι με κανέναν τρόπο δεν συναινούμε στην καταστροφή και το αφανισμό της Μεσοχώρας και του Αχελώου. Καταθέσαμε αναλυτικά για μια ακόμη φορά τις θέσεις και τις απόψεις μας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα πολλών συνελεύσεων, με συμμετοχή πολιτών και συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα. Ζητήσαμε έστω και – την ύστατη για την Μεσοχώρα στιγμή – η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος να αλλάξει έμπρακτα ρότα και να παλέψει επί της ουσίας για την επιβίωση ολόκληρης της Μεσοχώρας. Καταθέσαμε αναλυτική πρόταση με τα παρακάτω 5 σημεία και ζητήσαμε από το ΔΣ να την υιοθετήσει, ως ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης σε ένα χωριό που αφανίζεται:
1. Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που αφορά την εφαρμογή του αντισυνταγματικού νόμου 3734/2009, μέχρι να αποφανθούν τελεσίδικα για αυτόν τόσο το ΣτΕ, όσο και το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
2. Να υποστηρίξει ο Δήμος, με παρέμβασή του, την αίτηση αντισυνταγματικότητας του νόμου η οποία θα εκδικαστεί στο ΣτΕ στις 12 Οκτωβρίου 2009.
3. Να αποσυρθούν οι κτηματολογικοί πίνακες.
4. Να σταματήσει αμέσως η αποψίλωση των δασών στην παραποτάμια περιοχή.
5. Να διαβιβαστεί αρμοδίως η παραπάνω απόφαση, στη ΔΕΗ Α.Ε, στα αρμόδια Υπουργεία, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά επέλεξαν να μην πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, -στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας για την διάσωση της Μεσοχώρας - αλλά αντ΄ αυτού να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ΔΕΗ Α.Ε και άλλων συμφερόντων. Δεν σταμάτησαν μόνο εκεί. Με απαράδεκτα συκοφαντικές δηλώσεις, παρελθοντολογία και ψεύδη, προσπάθησαν για άλλη μια φορά να συκοφαντήσουν τους Μεσοχωρίτες και όσους μαζί μας αγωνίζονται για να μην εφαρμοστεί ο αντισυνταγματικός νόμος 3734/2009 και να μην ολοκληρωθούν τα καταστροφικά έργα της εκτροπής και του φράγματος Μεσοχώρας. Με ακατανόητες δικαιολογίες απέφυγαν την συζήτηση επί της ουσίας και δεν τόλμησαν να αποφασίσουν. Δεν πρόκειται όμως να μας πτοήσουν. Το αντίθετο. Μας θυμώνουν και μας συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο. Δηλώνουμε από τούτη εδώ την αίθουσα. Αφού ο Δήμαρχος επέλεξε να μην συνταχτεί με τον αγώνα μας, παύει να μας εκπροσωπεί και του δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είναι ανεπιθύμητος στην Μεσοχώρα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσο και προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι την τελική δικαίωση. Ευτυχώς έχουμε πολλούς συμπαραστάτες. Τον δήμαρχο και τους συν αυτό τους παραδίδουμε στην ιστορία ως νεκροθάφτες της Μεσοχώρας και τους προσπερνάμε.

Απευθυνόμαστε στην Πολιτεία, το ΥΠ.ΑΝ, την ΔΕΗ Α.Ε, στην Βουλή και στα κόμματα ζητώντας:

1. Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που αφορά την εφαρμογή του αντισυνταγματικού νόμου 3734/2009, μέχρι να αποφανθούν τελεσίδικα για αυτόν τόσο το ΣτΕ, όσο και το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
2. Να αποσυρθούν οι κτηματολογικοί πίνακες.
3. Να σταματήσει αμέσως η αποψίλωση των δασών στην παραποτάμια περιοχή.
4. Να σταματήσει η εκτροπή Αχελώου
5. Όχι στο φράγμα Μεσοχώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: