Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ένταση και πάλι για τη Μεσοχώρα Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Παρασκευή


Συνεδρίασε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πινδέων, με το θέμα που κυριάρχησε στην συνεδρίαση να είναι η ενημέρωση του σώματος από τον δήμαρχο για τα έκτροπά που έγιναν εις βάρος του στη Μεσοχώρα.
ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ
Όπως ήταν αναμενόμενο η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, αφού πολλοί ήταν οι Μεσοχωρίτες που έδωσαν το παρόν, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για αυτό της κτηματογράφησης.
Πάντως κάποια συγκεκριμένη απόφαση για τα επεισόδια στη Μεσοχώρα δεν λήφθηκε, αφού σύμφωνα και με τη δημοτική αρχή, σκοπός δεν ήταν η λήψη απόφασης στη συνεδρίαση, αλλά η ενημέρωση του σώματος. Αυτό άλλωστε τόνισε και ο δήμαρχος Πινδέων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Για το συγκεκριμένο θέμα η πλευρά της αντιπολίτευσης τόνισε πως είναι απαράδεκτο να ακυρώνεται το πανηγύρι του χωριού, ενώ υπογραμμίστηκε πως δεν σημειώθηκαν επεισόδια στη Μεσοχώρα.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κρομμύδας μιλώντας για το θέμα τόνισε πως πρέπει να λήξει, καθώς η δημοτική αρχή έχει πολλά άλλα θέματα να ασχοληθεί για το καλό των κατοίκων του δήμου.
Η κτηματογράφηση
Όσον αφορά το θέμα της κτηματογράφησης της Μεσοχώρας, η πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσοχώρας κ. Γιώργος Σακκάς, σημείωσαν πως πρέπει να αποσυρθούν οι πίνακες κτηματογράφησης άμεσα.
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αποφάσισε να συγκαλέσει εκ νέου δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη για να συζητηθεί το θέμα της Μεσοχώρας, με τον δήμαρχο να τονίζει πως η δημοτική αρχή είναι με το μέρος του χωριού και των κατοίκων του.
Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Αχελώος Ρους κ. Γιώργος Χονδρός, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, σε δήλωσή του τονίζει πως «ο δήμαρχος αφού όλη την προηγούμενη περίοδο έσκαψε το λάκκο της Μεσοχώρας, τώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο θλιμμένος συγγενής. Εμείς που απειλούμαστε με αφανισμό δεν θα δεχθούμε τέτοιες μεθοδεύσεις και καλούμε τη δημοτική αρχή να ζητήσει άμεσα την αναστολή λειτουργίας του νόμου 37/34».
Συνέλευση
Πάντως, μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου, οι παρευρισκόμενοι Μεσοχωρίτες παρέμειναν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. και πραγματοποίησαν συνέλευση, κάνοντας ένα απολογισμό των τελευταίων ημερών και προγραμματίζοντας τα βήματα της ερχόμενης περιόδου. Αποφάσισαν μάλιστα πως θα είναι παρόν σε όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν από εδώ και πέρα και φυσικά σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αρχής γενομένης από αυτή της Τρίτης.


Η ΕΡΕΥΝΑ 23 Αυγούστου 2009, αρ. φύλλου 15284, σελίδα 7

Δεν υπάρχουν σχόλια: