Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Την αναστολή της κτηματογράφησης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας




Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφτηκε χθες την Μεσοχώρα για να συζητήσει το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η «τρομοκρατία» και η «συκοφάντηση», όπως είπε, εναντίον των κατοίκων
Προσθήκη στα αγαπημένα Εκτύπωση Αποστολή κειμένου


Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Την αναστολή της κτηματογράφησης κι όλων των εργασιών μέχρι να αποφανθούν τελεσίδικα το ΣτΕ αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ζήτησε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο δημοτικό διαμέρισμα της Μεσοχώρας ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ βρέθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στον οικισμό της Μεσοχώρας για να συζητήσει για άλλη μια φορά με τους κατοίκους και τους φορείς, το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, αλλά και του «αφανισμού», όπως ανέφερε χωριού.
Ο κ. Τσίπρας κατά την συζήτηση που ανέπτυξε με τους κατοίκους του χωριού τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την στήριξη του στον αγώνα των κατοίκων της Μεσοχώρας που αγωνίζονται για το χωριό τους.
«Το υπαρκτό πρόβλημα της λειψυδρίας στην Θεσσαλία με την περιβαλλοντική και οικονομική διάστασή του, δεν λύνεται ασκώντας βία στην φύση και στον άνθρωπο. Γι’ αυτό η εκτροπή του Αχελώου δεν είναι η λύση. Είναι παρεκτροπή σε βάρος του οικοσυστήματος, του ποταμού και των τοπικών κοινωνιών της Μεσοχώρας και των γύρω χωριών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ λίγο αργότερα αναφέρθηκε και στις θέσεις του κόμματος γύρω από το ζήτημα, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η «τρομοκρατία» και η «συκοφάντηση», όπως είπε, εναντίον των κατοίκων.
«Ο ΣΥΝ τάχθηκε από την αρχή κατά του φαραωνικού αυτού έργου και συνεχίζει -αψηφώντας το πολιτικό κόστος – να απαιτεί να σταματήσουν αμέσως τα καταστροφικά έργα. Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Μεσοχώρας που αγωνίζονται για να μην αφανιστεί το χωριό τους.
Ζητάμε την αναστολή της κτηματογράφησης και όλων των εργασιών μέχρι να αποφανθούν τελεσίδικα το ΣτΕ αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Να σταματήσει η τρομοκρατία και η συκοφάντηση εναντίον τους.
Θα είμαστε μαζί τους σε κάθε βήμα του αγώνα τους», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζουν τον αγώνα του
Υπόσχεση για συνέχεια των αγώνων τους δίνουν οι αντιδρώντες κάτοικοι καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι αγώνες αλλά και οι δράσεις που θα αναπτυχτούν το επόμενο χρονικό διάστημα βρίσκουν την στήριξη του ΣΥΝ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται σειρά εκδηλώσεων και δράσεων. Αρχικά αντιπροσωπεία κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων θα επιδιώξουν συνάντηση με τον επίτροπο περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δήμα. Επιπλέον θα επιδιωχτεί συνάντηση με την επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής. Ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα λάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να ανασταλεί η κτηματογράφηση κι όλες οι εργασίες μέχρι να αποφανθούν τελεσίδικα το ΣτΕ αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.



Η ΕΡΕΥΝΑ 18 Αυγούστου 2009, αρ. φύλλου 15279, σελίδα 16

Δεν υπάρχουν σχόλια: